Pioniersplekken

Haven in transitie

In de eerste docuserie van Pioniersplekken heb ik de Nieuwe Economie in diverse Rotterdamse hotspots belicht. De tweede serie heet  ‘Haven in Transitie’ en gaat over de energietransitie, dat wil zeggen de overgang van een fossiele naar een duurzame economie. De focus ligt op het Rotterdamse havengebied, maar ook de gevolgen voor de stad en haar inwoners komen natuurlijk aan de orde. De zes afleveringen gaan achtereenvolgens over hernieuwbare energie, koolstofdioxide, warmte, de circulaire economie, de biobased economie en duurzame mobiliteit. De serie laat onder andere zien wat voor grote veranderingen er de komende decennia aan komen, en wat dat voor ons betekent.

 

Haven in Transitie is een vervolg op Pioniersplekken 1. Deze docuserie uit 2016 ging over de pioniers van de Nieuwe Economie in 8 Rotterdamse hotspots. Een samenvatting daarvan is hier te zien:

 

Alle afleveringen:

                               

PS Ik gebruik de term Pioniersplekken om locaties aan te duiden waar relevante innovatie plaatsvindt, belangrijk voor maatschappij en economie.